Zelený- mladý ječmen a jeho užívání

02.07.2010 16:26

Mladý ječmen léčí!

 Pomoc u široké škály nemocí ukazuje, že rostlinná míza podporuje optimální fungování těla a nezaměřuje se na určité nemoci, jak to dělají léky. Je zřejmé, že mladý ječmen působí proti obezitě a ekzémům stejně jako proti srdečním chorobám a rakovině. Mladý ječmen vyvolává skutečný zázrak - pomůže tělu léčit se samo.

 

 

  Kůže jako zrcadlo zdraví

 Stav pokožky je indikátor tělesného zdraví. Žaludeční a střevní potíže způsobují kožní problémy a vyrážky, které se nejprve projeví na membránách očí a rtů. Kalný zrak či nateklý obličej signalizuje potíže jater nebo ledvin. Zevně použité krémy a kožní léky někdy pomohou, ale kůži ozdravíme jen zlepšením celkového zdraví.Nutností je strava s hojností minerálů, enzymů a vitamínů, která omládí buňky vnitřních orgánu kůže. Mladý ječmen omladí pokožku prostřednictvím vlivu na vnitřní orgány. Působení Mladého ječmene na omlazení kůže je klinicky prokázáno na pacientech s kožními chorobami. Experimenty vedl dr. Tatsuo Muto, dermatolog z jižního Japonska. Uvádí zlepšení příznaků i u pacienta s melanózou a pacienta s atopickým ekzémem po více než pětiměsíčním užívání extraktu. Navíc se u nich projevila další zdravotní zlepšení u krevního oběhu, peristaltiky, chuti kjídlu a potlačení únavy.

 

Zpomalení buněčného stárnutí

 V roce 1969 objevili profesor I. Freedvich a J. M. McCord enzym superoxiddismutáza (SOD). Je to důležitý enzym zkoumaný v souvislosti s léčbou rakoviny. Jak SOD pomáhá omlazovat buňky? Během metabolismu vylučujeme nebezpečné aktivní formy kyslíku. Naštěstí SOD kyslíkové radikály ničí. Předpokládá se, že SOD souvisí s dlouhověkostí. Mladý ječmen obsahuje SOD velké množství a jako "zelený zdroj" tohoto vitálního enzymu naprosto vyniká. Enzymy v Mladém ječmeni jsou účinné proti ukládání pigmentu, melanóze a uhrovitosti.

 

 

 Pomoc při nadváze

 Nadváha vede k vysokému krevnímu tlaku, srdečním onemocněním a arterioskleróze. Naše strava obsahuje olej a tuk, loupanou rýži, bílý chléb a bílý rafinovaný cukr v množství, které se v těle spálí jen stěží. Pokud spalování nefunguje, živiny zůstávají nerozložené a ukládají se ve formě tuků. Spalování se děje pomocí enzymů. Podporou enzymů napomáhajících metabolizmu tuků lze nadváhu redukovat. Nadváha je i problém hormonu štítné žlázy. Pokud je tuku mnoho, právě tyto hormony podněcují jeho zpracování. Snížení sekrece hormonu štítné žlázy zvýší růst hmotnosti. Mladý ječmen neutralizuje kyselost tělesných tekutin, tím spontanně posiluje funkci štítné žlázy. Mladý ječmen nezaručuje okamžité snížení hmotnosti. Omezte ale tuky, škrob a cukry, začněte s přiměřenou fyzickou zátěží a hubnout začnete.

 

 

 Účinný proti zácpě

 Zácpa je nebezpečná. Dobré jídlo, dobrý spánek a dobré vyprazdňování jsou trojím barometrem zdraví. Pokud nejsou v pořádku, přijde nemoc. Dlouhotrvající zácpa vede k nechutenství, bolestem hlavy, závratím a naruší spánek. Oběť zácpy podléhá únavě a mentální nestabilitě. Aktivní složky mladého ječmene pohyb trávicího ústrojí podpoří a posílí vyprazdňovací svaly. Starší lidé a jedinci s omezenou funkcí žaludku a střev mají problémy s vlákninou v zelenině. Mladý ječmen Green Ways vlákninu neobsahuje (POZOR! není tomu vždy u jných výrobců mladého ječmene) a je pro ně velkou pomocí.

 

 

 Chudokrevnost (anémie)

 Přibližně jedna čtvrtina žen trpí chudokrevností nebo k ní má sklony. U  mužů po padesátce počet anemiků dokonce počet chudokrevných žen převyšuje. Chybou je příznaky zaměnit s přetěžováním. Pro krvetvorbu potřebujeme ionty železa, mědi, draslíku, kyselinu listovou a bílkoviny. Vitamíny se ničí varem, železo se mění v nesnadno vstřebatelný oxid. Uřívání preparátů s redukovaným železem nestačí. Protože Mladý ječmen obsahuje železo organicky vázané, je v trávicím ústrojí okamžitě vstřebáno. 

 

 

 Problémy krevního obrazu

 MUDr. M. Lacina půl roku sledoval pacienty se zvýšenou sedimentací, s leukocytózou, s alergickými onemocněními, se špatným revmatickými testy a s lymeskou boreliosou. Závěry u všech těchto okruhů jsou velice pozitivní a výrazné již po třech měsících užívání produktu.

 

 

 Úleva při dalších obtížích

 Zvláště vysoká koncentrace draslíku je prospěšná v případech obtíží oběhových a srdečních i nemocí jaterních, při kterých obvykle předepisované léky podporují vylučování draslíku v takové míře, že ohrožují pacientovo zdraví. Mladý ječmen působí preventivně proti ukládání cholesterolu na cévních stěnách. Vysokým obsahem chlorofylu je nesmírně účinný proti zevním a i vnitřním zánětům. Proto je úspěšný při léčbě gastritidy, vředových onemocnění a zánětu slinivky břišní. k těmto stavům je potřeba přistupovat vážně, neboť často souvisejí s rakovinou.

 

 

Potlačuje růst rakovinných buněk

U skupiny myší s rakovinou užívající extrakt z ječmene došlo k překvapivému pozitivnímu vývoji. Cílem úsilí bylo zjistit, která složka výtažku má protirakovinové účinky. Tak došlo k objevu, že rakovinné buňky účinně potlačuje ve vodě rozpustná bílkovina obsahující již zmíněný enzym SOD.

Při každém pečení masa vznikají mutagenní substance, látky jako Try-P1 a Try P2 vyvolávají změny v genech DNA a podněcují růst rakovinných buněk. V extraktu zeleného ječmene je enzym, který tyto karcinogeny zneškodňuje. Tímto enzymem je hemprotein. V roce 1979 se tuto látku podařilo izolovat. Způsobilo to velkou senzaci. Mezi mutageny se látky Try-P1 a Try-P2 vyznačují nejvyšším stupněm nebezpečnosti, a přesto je zelený extrakt zneškodňuje.

Světovu pozornost pro svůj možný význam v oblasti imunologické léčby rakoviny přitahují také mukopolysacharidy. Mladý ječmen jich obsahuje vysoké množství. Přesný popis léčivých účinků přinesou v budoucnu další testy, ale s jistotou lze očekávat jejich protirakovinové působení.

 

Jak zelený ječmen užívat?

 

Doporučuje se dva až třikrát denně čajovou lžičku extraktu. Dětem stačí dávka poloviční. Starší lidé naopak dávkování zvýší. Lidé nemocní nebo trpící překyselením mohou dávku znásobit. Před požitím rozmíchejte prášek mladého ječmene ve sklenici vody na požadovanou koncentraci. Doporučuji šejkr. Na nápoj si postupně zvykejte. Pokud pijete mladý ječmen ráno na lačno, extrakt oživý mysl a rozproudí krev stejně jako káva. Současně dodá tělu výživné látky na celý den namísto kyselin a kofeinu. Rovněž zahání odpolední ospalost. Sklenice vypitá před spaním sníží kyselost krve a zkvalitní spánek.

 

Upozornění: Mladý ječmen v prášku je při vysokých teplotách nestabilní. Rozpuštěním v horké vodě se důležité látky zničí. Používejte studenou či vlažnou vodu a pijte po malých doušcích. Ječmen se vstřebává již v ústech. Pokud mladý ječmen začnou užívat lidé s ekzémy nebo akné, mohou se dočasně zhoršit příznaky. Tento jev se nazývá mengen a projevu se též při užívání čínských bylin. Tento ač nepříjemný jev signalizuje počátek řešení problémů.

Pokud Mladý ječmen užíváte k léčbě - vytrvejte. Působení se u každého projeví za různou dobu. Minimální doba je 3 - 6 měsíců

 

Mladý ječmen v otázkách a odpovědích.

Lze zelený prášek srovnat s jinými potravinami?

Pro získání stejného množství karotenů jako z jedné čajové lžičky zeleného prášku bychom museli sníst tři čtvrtě kila salátu. Pro získání srovnatelného množství vápníku bychom museli sníst kilo rajčat.

 

Je možné se nápojem předávkovat a jsou nějaké kontraindikace?

Nikoliv. Předávkovat se lze stejně jako kterýmkoli džusem. Díky formě zpracování je tak jemný, že je vhodný i pro přecitlivělé lidi s Crohnovou chorobou.

 

 Lze při jeho pití čekat výrazné detoxikační projevy?

Ječmen je potravina, na kterou jsme adaptováni již po tisíciletí. Ale krátkou dobu mohou očistné projevy cítit především lidé s výrazným nedostatkem vitálních látek ve stravě.

 

Je mladý ječmen vhodný pro sportovce?

Každý sport s sebou nese opotřebování organismu. Zelené nápoje podporují výstavbu mladého i regeneraci staršího organismu. Sportovci by měli zelené nápoje užívat úměrně rostoucí zátěži, a to až několikanásobně oproti běžné populaci. Víte, že členové našeho olympijského týmu užívají právě naše zelené potraviny?

 

Jaký je přínos mladého ječmene pro děti?

Celý život těžíme z fyzického i psychického základu, který jsme si v dětství vybudovali. Není lepšího času na užívání zeleného nápoje než v době ranného dětství. Mladý ječmen má stejné PH jako mateřské mléko, vytváří přirozené prostředí lépe než kyselinotvorné ovocné džusy obsahující cukr. U dětí můžete vyvolat osteoporózu už v 11 ti letech! Nezvykejte děti na sladké - vyrostou z nich slaboši! Učte je alespoň jednou denně pít "zelené mléko". KOmpenzujte zlozvyky, se kterými vaše vůle prohrává!

 

 Jaký je přínos pro staré a nemocné lidi?

S přibývajícím věkem klesá schopnost organismu vstřebávat živiny (špatné kousání, pomalá peristaltika...) Mladý ječmen nabízí živé enzymy, které jsou pro organismus vzpruhou.

 

Jaké mají s Mladým ječmenem zkušenosti zdraví lidé?

V lednu 2001 přišel na společnost Green Foods Corporation tento dopis: Vážená společnosti! První doušky zelené šťávy mne přenesly do dětství na Ukrajině, kde jsem na lukách pásal krávy. Na polích jsem ochutnávali všechno, co tam rostlo. Můj děda se dožil sto pěti let. V okruhu sta mil nepůsobil žádný lékař. Ve vesnici s padesáti domy kromě úrazů nebylo nemocí. Nikdy jsem neslyšel o rakovině. Jako děti jsme vytahovali vnitřní lístky z mladého ječmene. Měkkou, průzračně bílou část jsme snědli, vrchní rozžvýkali, vysáli a zbytek vyplivli. Lístky byly sladké a osvěžující. Snažím se říct, že než se objevili upravované potraviny byli jsme zdravější. Osobně věřím, že zdravé tělo už v dětství utváří výživa přirozená, a ne konzervovaná a mražená. Andrew Demus

 

 Jak se mladý ječmen doplňuje s chlorellou pyrenoidosou?

Celostní organismus chlorelly používaný v tabletové formě je komplexním doplňkem stravy. Jiné zelené potraviny nejsou a nemohou být lepší, mohou být pouze "jiné", nebo "lepší" v něčem. Mladý ječmen chlorellu předčí rychlostí vstřebávání a jemností působení a rovněž přede všemi doplňky vítězí enzymatickou hodnotou a spojením s pitným režimem. Nikdy však chlorellu nepředčí obsahem chlorofyllu, CGF a v obsahu vlákniny. Oba jsou to produkty nejvyšší kvality. Doporučujeme oba produkty kombinovat. Probuďte organismus Mladým ječmenem, večer  ho " pohlaďte" a dejte spát. Současně užívejte chlorellu 3 x denně, postačí však v menších dávkách. Např. 3 tablety ke snídani, 6 tablet k obědu a 3 tablety k večeři.

 

Víte, kdy byste neměli jíst zelené potraviny?

- při ozařování (3 dny před a 3 dny po ozařování)
- po transplantaci orgánů (nejméně 9 měsíců po transplantaci neužívat)
- při akutní plicní embólii
- při akutním zánětu hlubokého žilního systému
- po operaci trávícího systému nebo jeho části (alespoň týden nejíst zelené potraviny)
- při Crohnově chorobě v aktivní fázi (chlorella nevhodná - dráždí, ječmen vhodný - hojí) - konzultujte s lékařem

 

 

Převzato :https://www.zdravakrasa.byznysweb.cz/cz/

 

—————

Zpět